Ini Blog Gua ! muhαmmαd syαfiq: 2012

Friday, 13 April 2012

Alhamdulillah ! Akhirnya tercapai

Bissmillahirahmanirahim// Alhamdulillah terajin nak update blog awal sikit. Tapi dah petang dah pun. Hahaha :)

Okay, nak tanya sikit. Sapa sini budak-budak lepasan SPM yang dah dapat tawaran mana-mana U? Sapa? Sapa? Okay, Alhamdulillah dimaklumkan di sini, saya Muhamad Syafiq Bin Mohd Rashid telah terpilih untuk melanjutkan pelajaran peringkat Diploma Perakaunan di UiTM. Alhamdulillah! Syukur sangat-sangat.^^


Sebenarnya dia ada bagi dua pilihan. Pilihan pertama Pengurusan Perniagaan dan yang kedua Perakaunan. So, masa dia call tu dia suruh pilih yang mana yang aku mau. Sudah semestinya lah aku pilih Perakaunan. Sebab aku dah belajar akaun sejak aku form 4 lagi. *Tapi tak la pandai mana pun*

Dan esok, aku kena pegi PD untuk hantar semua benda yang dia mahukan slip exam, salinan surat beranak, salinan i/c, salinan i/c ibubapa pun dia nak :) Hahaha :D Dan dia akan bagi satu borang kemasukan :) Gembiran sangat sebab apa yang di impikan selama nie hampir tercapai.Em, korang-korang mesti dapat U yang lagi bagus dari aku kan? Untung la kan :) HekHekHek.

Okay, hopefully lepas nie dapat study lagi bagus daripada sebelum nie. Moga segala yang di impikan akan tercapai. InsyaAllah ^^v

Sebelum tu amik nie muka budak yang nak sambung akaun tu. Boleh ke?


*Tu ha aku yang blur tu ^^
 
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 11 April 2012

Semua Yang Bersangkut Dengan Perkataan "LETIH"

Bismillahirahmanirahim// Okay ,how are you ? Fine ? Alhamdulillah :)

Ngehh ! Em , sekarang nie aku memang tengah sibuk uruskan pasai nak masuk U nie la . Dah memang tak de kejee lain aku nie dah . Asyik dok ngadap lappy , angkat call , then jumpa conselour je . UPU dan Maktab dah apply . Yang nie duk uruskan pasai U yang duk call suruh itu la , ini la . Huh ! 

Mesti ada kakak-kakak dan abang-abang yang duk sound aku diam-diam kata "eleh , baru nak masuk dah nak mengeluh . macam la aku nie tak penah alami" .
Okay sorry . Saya tahu saya tak perfect macam hampa :) Hehe , gurau-gurau jee keyh ^^

By the way , yang terbaru aku dapat dekat Pusrawi International College of Medical Sciences (PICOMS) . Herm , corse yang ditawarkan FISIOTRAPI . Apakah ? Haha . Baru tadi aku siapkan Application yang dia suruh buat untuk fax kat dia esok . Esok kena fax malam nie baru aku buat . Alhamdulillah semuanya dah siap . Tak banyak pun sikit jee :)

 *Nie lah logo PICOMS tuu



Okay , bagi korang yang nak masuk boleh lah apply kat sini . Dalam blog dia nie boleh apply . Cukup syarat . Boleh jee masuk ^_^v


Ha , nie la benda nye yang aku siapkan tadi :) Sikit je pun tapi still ada muka surat ke dua yang tak buat lagi . Kalau buat esok pun masih boleh siap lagi . Tapi aku manusia yang suka bangun lambat -,-v Btw , siapa tahu PICOMS nie kerajaan ke swasta ? Tell me :) Tak tahu la . 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, 10 April 2012

My Super Awesome Friends !

Bismillahirahmanirahim// Haii , buat kali keduanya aku update kat blog yang lama dah aku tinggal kan nie :) Semalam satu entry , malam nie lagi satu entry . Kasi gerak jugak la kan blog nie . Tak da la kusam sangat . 

Okay , sebenarnya tak da apa yang penting pun aku nak cakap . HeHeHe ^^ Just nak tunjuk gambar-gambar yang dah aku snap petang tadi setelah sampainya aku kat Melaka nie :) Jumpa kawan-kawan memang sangat-II lah best . Suasana kampung memang paling best kan ? Okay , bagi tak nak aku mencarut panjang tanpa isi , korang tengok je la gambar-II kat bawah nie . Tak banyak pun :)

*Ambik kau muka gedik aku

 *Muka blur yang tengah tu dah penat ikut 2 orang nie pusing 1 kawasan perumahan .

 *Heyy Syafiq ! Please la . Muka tak payah nak annoying sangat okay . Hahaha ^^

Okay dah ! Daripada aku terus maki diri sendiri baik aku berhenti . Hahaha . Okay, bubye :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 9 April 2012

Oh ! Saya Tinggalkan .





Bismillahirahmanirahim// Hai Hai , Aku bersalah . Bersalah sangat ! Sebab pa bersalah ? Aku dah tinggal kan blog nie selama beberapa bulan . KwiKwiKwi ! Huh! Actually aku selalu update kat blog satu lagi . So , aku tak aktif la dengan blog nie .

Kenapa aku ada dua blog ? Hah ! Aku pun tak tahu nape ada dua . KahKahKah . Tak de . Sebenarnya blog nie aku create sebab ada satu hari blog yang aku guna selalu tu ada problem . So , bila blog tu dah okay , aku terus kan je la guna blog tu . 

Tapi , aku akan usaha kan jugak untuk aktif kan ke dua dua blog nie :) 

Okay lah , dah pagi dah nie . See you next entry ^^v
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 16 January 2012

"macam ape tah"

afiq nak bagi tahu sikit . ha . ini lah rupa blog setelah di edit-edit . amacam ? okay ? tak jugak ! aduss ~ nak macam mana ? macam nie jew la yang mampu afiq edit . dah tak larat lagi afiq nak edit dah . lagi pun sekarang nie dah pukul 02:00 am . afiq dah mengantok dah . korang tak ngantok ke ? mengantok kan . hah ! afiq pun sama . 

okay lah . jom lah kita sama-sama letak kepala atas bantal . dah tak larat dah nak bukak mata nie . korang pun tidur lah ehh . yang pompan esok mak korang suruh basuh baju kan ? ha ! pegi lah tidur . esok tak basuh baju mak korang marah pulak . kan , kan ? 

ha ! dah mula otak di rasuk syaitan . afiq dah merepek-pek dah nie . tak payah la baca lagi . tengok afiq tetap menaip jugak . bila lah nak tidur nie .
dah lah . jom tidur . terima kasih kepada sapa yang baca entry afiq nie sampai habis . loveyousomuch la kan , kan . okay bubye
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

" Cerah :) "


taadaaaa ! hah :D tengok blog afiq nie . setelah mengedit sedikit selama beberapa tahun *minit* , ini lah hasilnya . tengok . cerah kan ? suka sebenarnya warna cerah-cerah nie . tapi , dah macam pompan lah pulak , kan ? tapi , tak pe lah . abaikan . apa ? korang tak suka ? bongok kau ! penat afiq edit tahu . hahaha~ sapa suka angkat tangan jap . okay :D terima kasih :) sapa yang tak suka tu biarkan dia . gila dia tu sebenarnya . haha~ sorry : )

korang yang belum follow tuh , jangan lupa follow erk . nanti afiq follow balik . biasa lah . blog afiq nie tak la cantik sangat . sebab baru jew buat baru . blog hari tuu dah hancus . jangan tanya kenapa blog tu dah hancus . ada lah sebabnya kan . herm ~ 

okaylah . kalau ada masa afiq edit lagi blog nie . biar jew la macam nie dulu . nampak macam pompan punya blog kan ? haha~ kalaw korang tak suka bagi tahu cepat taw . nanti afiq tukar balik . bagi nampak GARANG sikit . hehehe ~

okay bubye ~
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

"Berhenti !!!"






salam blogger kepada semua . disini saya Muhammad Syafiq Bin Mohd Rashid a.k.a afiq ingin membuat satu pengguguman bahawa saya telah berhenti kerja . yesss ! tak payah afiq kerja lagi kat tempat tuu . act , sebab afiq mintak berhenti kerja sebenarnya :

1) tempat kerja tuu jauh sikit daripada rumah afiq . afiq kerja dekat Butik G.F.C . tak tahu kat mana ? 

ha , tahu dah kan ? dekat KLCC afiq kerja . tu sebab lah afiq mintak berhenti .
2) sebab afiq tak larat lah nak kerja kat situ lagi . balik pulak malamm. pukul 10:00 malam taw . tapi kadang-kadang best kerja situ . kalaw tak de orang datang , boleh bukak lappy online . dia bagi online .
3) last sekali , sebab boss kat tempat afiq kerja tuu cerewet sangat . buat nie tak boleh , buat tu tak boleh . herm , menyampah betul !

hah ! tuu lah sebab-sebabnya ;) tapi afiq tak kan lah nak duduk rumah jew . afiq kene cari duit juga . kan , kan ? haha~ okay lah . nanti afiq citer lagi :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 15 January 2012

"...Ahad Malam..."



okay , act nak citer pasal malam tadi . ya Allah . hangout dengan member . mula-mula memang rase tak nak kuar rumah la kan . sebab bukan nye selalu cuti kerja . ahad jew boleh cuti . tapi , diaorang dah ajak , kena lah ikot . nak jaga hati kawan-kawan . okay , first afiq tunggu diaorang kat suria KLCC . dah pukul 10 lebih dah nie . tunggu jew la . 15 minit kemudian baru lah diaorang datang . 

lepas diaorang datang , afiq cakap yang afiq lapar sangat . okay , diaorang kata jom lah pegi makan dulu . lepas makan baru lepak-lepak . semua start motor then gerak lah . act , nak pergi makan kedai mamak jew . tapi sebelum tuu ada lah sorang member afiq nie nak keluar duit kat ATM . so , ikot lah dulu . nak keluar tak boleh pulak . tapi tak pe dia kata . maybe cukup duit aku , dia kata . then , terus jew la perjalanan nak pergi makan . jalan punya jalan , afiq cakap dalam hati " mana diaorang nak pergi makan nie ? " afiq follow jew la belakang dia . 
tiba-tiba semua stop tepi jalan . ehh , mana jalan nak pergi makan nie . Allahhuakbar ! dah sesat ke ? adusss ~ afiq dah la lapar sesangat puak tuu . afiq pun terus jew la bawak diaorang . nak tahu mana afiq bawak diaorang pergi makan ? 


ya . nie ialah KFC bukit bintang . hahaha~ makan jew la . afiq main bawak jew . terus diaorang ikut . amik kau ! time makan tuu diaorang rancang nak pegi tengok wayang midnight . okay , afiq cakap afiq follow jew . time makan pulak semua makan sikit lah punya lama . ha ! dah pukul 12:08 md.n . afiq pun ajak lah diaorang pegi KLCC balik sebab nak tengk wayang . sampai jew KLCC , what the ? wayang tutup dah ! menyesal gila lah . at last , semua pakat nak balik rumah . semua dah malas nak jalan lagi . hahah~ first time hangout yang sangat hancus macam nie . haha~ okay lah .

bubye :DD

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

"Entry Baru,Sedih Nya ;"( "





sedihnya :"( tanyalah kenapa . tanya lah . alah~ tak nak tanya pun aku afiq nak cakap jugak . aduss~ sebenarnya blog afiq yang lagi satu tu dah tak betul lah :"( ada problem lah . haish ! menyampah lah . rasa nak menangis pulak :"( 


setan betul . bukan apa . kesian la kat korang geng blogger . asyik asyik nak kena follow blog afiq jew . memang bengang sangat sekarang nie . korang nak tengok macam mana rupa blog tu sekarang :

dah tengok ? hah ! benci kan ? ape lagi , kick jew . JANGAN ! rosak screan lappy tuu nanti . blog nie pun tak habis nak edit lagi . erm , afiq nak say sorry ehh kat korang sebab afiq menyusahkan korang jew nak follow follow blog afiq nie . sorry ehh . afiq tak sengaja nak buat korang susah *ayat paling tak boleh bla* . okay lah ehh . korang follow jew . afiq mintak maaf sangat sangat .

p/s : afiq = nama gelaran baru :D

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen