Ini Blog Gua ! muhαmmαd syαfiq: January 2012

Monday, 16 January 2012

"macam ape tah"

afiq nak bagi tahu sikit . ha . ini lah rupa blog setelah di edit-edit . amacam ? okay ? tak jugak ! aduss ~ nak macam mana ? macam nie jew la yang mampu afiq edit . dah tak larat lagi afiq nak edit dah . lagi pun sekarang nie dah pukul 02:00 am . afiq dah mengantok dah . korang tak ngantok ke ? mengantok kan . hah ! afiq pun sama . 

okay lah . jom lah kita sama-sama letak kepala atas bantal . dah tak larat dah nak bukak mata nie . korang pun tidur lah ehh . yang pompan esok mak korang suruh basuh baju kan ? ha ! pegi lah tidur . esok tak basuh baju mak korang marah pulak . kan , kan ? 

ha ! dah mula otak di rasuk syaitan . afiq dah merepek-pek dah nie . tak payah la baca lagi . tengok afiq tetap menaip jugak . bila lah nak tidur nie .
dah lah . jom tidur . terima kasih kepada sapa yang baca entry afiq nie sampai habis . loveyousomuch la kan , kan . okay bubye
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

" Cerah :) "


taadaaaa ! hah :D tengok blog afiq nie . setelah mengedit sedikit selama beberapa tahun *minit* , ini lah hasilnya . tengok . cerah kan ? suka sebenarnya warna cerah-cerah nie . tapi , dah macam pompan lah pulak , kan ? tapi , tak pe lah . abaikan . apa ? korang tak suka ? bongok kau ! penat afiq edit tahu . hahaha~ sapa suka angkat tangan jap . okay :D terima kasih :) sapa yang tak suka tu biarkan dia . gila dia tu sebenarnya . haha~ sorry : )

korang yang belum follow tuh , jangan lupa follow erk . nanti afiq follow balik . biasa lah . blog afiq nie tak la cantik sangat . sebab baru jew buat baru . blog hari tuu dah hancus . jangan tanya kenapa blog tu dah hancus . ada lah sebabnya kan . herm ~ 

okaylah . kalau ada masa afiq edit lagi blog nie . biar jew la macam nie dulu . nampak macam pompan punya blog kan ? haha~ kalaw korang tak suka bagi tahu cepat taw . nanti afiq tukar balik . bagi nampak GARANG sikit . hehehe ~

okay bubye ~
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

"Berhenti !!!"






salam blogger kepada semua . disini saya Muhammad Syafiq Bin Mohd Rashid a.k.a afiq ingin membuat satu pengguguman bahawa saya telah berhenti kerja . yesss ! tak payah afiq kerja lagi kat tempat tuu . act , sebab afiq mintak berhenti kerja sebenarnya :

1) tempat kerja tuu jauh sikit daripada rumah afiq . afiq kerja dekat Butik G.F.C . tak tahu kat mana ? 

ha , tahu dah kan ? dekat KLCC afiq kerja . tu sebab lah afiq mintak berhenti .
2) sebab afiq tak larat lah nak kerja kat situ lagi . balik pulak malamm. pukul 10:00 malam taw . tapi kadang-kadang best kerja situ . kalaw tak de orang datang , boleh bukak lappy online . dia bagi online .
3) last sekali , sebab boss kat tempat afiq kerja tuu cerewet sangat . buat nie tak boleh , buat tu tak boleh . herm , menyampah betul !

hah ! tuu lah sebab-sebabnya ;) tapi afiq tak kan lah nak duduk rumah jew . afiq kene cari duit juga . kan , kan ? haha~ okay lah . nanti afiq citer lagi :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 15 January 2012

"...Ahad Malam..."



okay , act nak citer pasal malam tadi . ya Allah . hangout dengan member . mula-mula memang rase tak nak kuar rumah la kan . sebab bukan nye selalu cuti kerja . ahad jew boleh cuti . tapi , diaorang dah ajak , kena lah ikot . nak jaga hati kawan-kawan . okay , first afiq tunggu diaorang kat suria KLCC . dah pukul 10 lebih dah nie . tunggu jew la . 15 minit kemudian baru lah diaorang datang . 

lepas diaorang datang , afiq cakap yang afiq lapar sangat . okay , diaorang kata jom lah pegi makan dulu . lepas makan baru lepak-lepak . semua start motor then gerak lah . act , nak pergi makan kedai mamak jew . tapi sebelum tuu ada lah sorang member afiq nie nak keluar duit kat ATM . so , ikot lah dulu . nak keluar tak boleh pulak . tapi tak pe dia kata . maybe cukup duit aku , dia kata . then , terus jew la perjalanan nak pergi makan . jalan punya jalan , afiq cakap dalam hati " mana diaorang nak pergi makan nie ? " afiq follow jew la belakang dia . 
tiba-tiba semua stop tepi jalan . ehh , mana jalan nak pergi makan nie . Allahhuakbar ! dah sesat ke ? adusss ~ afiq dah la lapar sesangat puak tuu . afiq pun terus jew la bawak diaorang . nak tahu mana afiq bawak diaorang pergi makan ? 


ya . nie ialah KFC bukit bintang . hahaha~ makan jew la . afiq main bawak jew . terus diaorang ikut . amik kau ! time makan tuu diaorang rancang nak pegi tengok wayang midnight . okay , afiq cakap afiq follow jew . time makan pulak semua makan sikit lah punya lama . ha ! dah pukul 12:08 md.n . afiq pun ajak lah diaorang pegi KLCC balik sebab nak tengk wayang . sampai jew KLCC , what the ? wayang tutup dah ! menyesal gila lah . at last , semua pakat nak balik rumah . semua dah malas nak jalan lagi . hahah~ first time hangout yang sangat hancus macam nie . haha~ okay lah .

bubye :DD

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

"Entry Baru,Sedih Nya ;"( "





sedihnya :"( tanyalah kenapa . tanya lah . alah~ tak nak tanya pun aku afiq nak cakap jugak . aduss~ sebenarnya blog afiq yang lagi satu tu dah tak betul lah :"( ada problem lah . haish ! menyampah lah . rasa nak menangis pulak :"( 


setan betul . bukan apa . kesian la kat korang geng blogger . asyik asyik nak kena follow blog afiq jew . memang bengang sangat sekarang nie . korang nak tengok macam mana rupa blog tu sekarang :

dah tengok ? hah ! benci kan ? ape lagi , kick jew . JANGAN ! rosak screan lappy tuu nanti . blog nie pun tak habis nak edit lagi . erm , afiq nak say sorry ehh kat korang sebab afiq menyusahkan korang jew nak follow follow blog afiq nie . sorry ehh . afiq tak sengaja nak buat korang susah *ayat paling tak boleh bla* . okay lah ehh . korang follow jew . afiq mintak maaf sangat sangat .

p/s : afiq = nama gelaran baru :D

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen