Ini Blog Gua ! muhαmmαd syαfiq: April 2012

Friday, 13 April 2012

Alhamdulillah ! Akhirnya tercapai

Bissmillahirahmanirahim// Alhamdulillah terajin nak update blog awal sikit. Tapi dah petang dah pun. Hahaha :)

Okay, nak tanya sikit. Sapa sini budak-budak lepasan SPM yang dah dapat tawaran mana-mana U? Sapa? Sapa? Okay, Alhamdulillah dimaklumkan di sini, saya Muhamad Syafiq Bin Mohd Rashid telah terpilih untuk melanjutkan pelajaran peringkat Diploma Perakaunan di UiTM. Alhamdulillah! Syukur sangat-sangat.^^


Sebenarnya dia ada bagi dua pilihan. Pilihan pertama Pengurusan Perniagaan dan yang kedua Perakaunan. So, masa dia call tu dia suruh pilih yang mana yang aku mau. Sudah semestinya lah aku pilih Perakaunan. Sebab aku dah belajar akaun sejak aku form 4 lagi. *Tapi tak la pandai mana pun*

Dan esok, aku kena pegi PD untuk hantar semua benda yang dia mahukan slip exam, salinan surat beranak, salinan i/c, salinan i/c ibubapa pun dia nak :) Hahaha :D Dan dia akan bagi satu borang kemasukan :) Gembiran sangat sebab apa yang di impikan selama nie hampir tercapai.Em, korang-korang mesti dapat U yang lagi bagus dari aku kan? Untung la kan :) HekHekHek.

Okay, hopefully lepas nie dapat study lagi bagus daripada sebelum nie. Moga segala yang di impikan akan tercapai. InsyaAllah ^^v

Sebelum tu amik nie muka budak yang nak sambung akaun tu. Boleh ke?


*Tu ha aku yang blur tu ^^
 
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 11 April 2012

Semua Yang Bersangkut Dengan Perkataan "LETIH"

Bismillahirahmanirahim// Okay ,how are you ? Fine ? Alhamdulillah :)

Ngehh ! Em , sekarang nie aku memang tengah sibuk uruskan pasai nak masuk U nie la . Dah memang tak de kejee lain aku nie dah . Asyik dok ngadap lappy , angkat call , then jumpa conselour je . UPU dan Maktab dah apply . Yang nie duk uruskan pasai U yang duk call suruh itu la , ini la . Huh ! 

Mesti ada kakak-kakak dan abang-abang yang duk sound aku diam-diam kata "eleh , baru nak masuk dah nak mengeluh . macam la aku nie tak penah alami" .
Okay sorry . Saya tahu saya tak perfect macam hampa :) Hehe , gurau-gurau jee keyh ^^

By the way , yang terbaru aku dapat dekat Pusrawi International College of Medical Sciences (PICOMS) . Herm , corse yang ditawarkan FISIOTRAPI . Apakah ? Haha . Baru tadi aku siapkan Application yang dia suruh buat untuk fax kat dia esok . Esok kena fax malam nie baru aku buat . Alhamdulillah semuanya dah siap . Tak banyak pun sikit jee :)

 *Nie lah logo PICOMS tuu



Okay , bagi korang yang nak masuk boleh lah apply kat sini . Dalam blog dia nie boleh apply . Cukup syarat . Boleh jee masuk ^_^v


Ha , nie la benda nye yang aku siapkan tadi :) Sikit je pun tapi still ada muka surat ke dua yang tak buat lagi . Kalau buat esok pun masih boleh siap lagi . Tapi aku manusia yang suka bangun lambat -,-v Btw , siapa tahu PICOMS nie kerajaan ke swasta ? Tell me :) Tak tahu la . 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, 10 April 2012

My Super Awesome Friends !

Bismillahirahmanirahim// Haii , buat kali keduanya aku update kat blog yang lama dah aku tinggal kan nie :) Semalam satu entry , malam nie lagi satu entry . Kasi gerak jugak la kan blog nie . Tak da la kusam sangat . 

Okay , sebenarnya tak da apa yang penting pun aku nak cakap . HeHeHe ^^ Just nak tunjuk gambar-gambar yang dah aku snap petang tadi setelah sampainya aku kat Melaka nie :) Jumpa kawan-kawan memang sangat-II lah best . Suasana kampung memang paling best kan ? Okay , bagi tak nak aku mencarut panjang tanpa isi , korang tengok je la gambar-II kat bawah nie . Tak banyak pun :)

*Ambik kau muka gedik aku

 *Muka blur yang tengah tu dah penat ikut 2 orang nie pusing 1 kawasan perumahan .

 *Heyy Syafiq ! Please la . Muka tak payah nak annoying sangat okay . Hahaha ^^

Okay dah ! Daripada aku terus maki diri sendiri baik aku berhenti . Hahaha . Okay, bubye :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 9 April 2012

Oh ! Saya Tinggalkan .





Bismillahirahmanirahim// Hai Hai , Aku bersalah . Bersalah sangat ! Sebab pa bersalah ? Aku dah tinggal kan blog nie selama beberapa bulan . KwiKwiKwi ! Huh! Actually aku selalu update kat blog satu lagi . So , aku tak aktif la dengan blog nie .

Kenapa aku ada dua blog ? Hah ! Aku pun tak tahu nape ada dua . KahKahKah . Tak de . Sebenarnya blog nie aku create sebab ada satu hari blog yang aku guna selalu tu ada problem . So , bila blog tu dah okay , aku terus kan je la guna blog tu . 

Tapi , aku akan usaha kan jugak untuk aktif kan ke dua dua blog nie :) 

Okay lah , dah pagi dah nie . See you next entry ^^v
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen